Ga terug
+ servings

Gebakken mosselen met salade

Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Bewaartijd: 2 dagen
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 1 persoon
calorieën: 435kcal

Ingrediënten

Groenten

  • 150 g witloof
  • 50 g veldsla
  • 1 el olie
  • peper, zout

Mosselen

  • 150 g mosselen op zuur
  • 1 el paneermeel
  • 1 el bloem
  • 1 stuk ei

Looksaus

  • 1 teentje look
  • 1 el yoghurt
  • 1 el mayonaise

Instructies

Groenten

  • Snijd het witloof fijn. Verhit olie in een pan en bak het witloof. Kruid met peper en zout.

Gepaneerde mosselen

  • Laat de mosselen op zuur uitlekken en spoel af met water. Laat goed uitlekken.
  • Zet een bord bloem, ei en paneermeel klaar (in deze volgorde). Kluts het ei. Doe de mosselen in de bloem, dan in het ei en daarna in het paneermeel.
  • Verhit olie in een pan. Bak de gepaneerde mosselen krokant.

Looksaus

  • Pers de look fijn. Meng de yoghurt met de mayonaise en voeg de look toe.
Variatiemogelijkheden: Je kan hierbij brood croutons serveren.
Vegetarisch: Vervang de mosselen door vegetarische fish sticks.
Bewaren: Bewaar in de koelkast.
Opwarmen: Warm de mosselen terug op in de pan (anders zullen ze minder krokant zijn). Je kan het witloof warm of koud eten.
Serveren: Serveer warm.

Nutrition

energie: 435kcal | koolhydraten: 29g | eiwitten: 30g | vetten: 22g | waarvan verzadigde vetzuren: 5g | natrium: 719mg | vezels: 5g | waarvan suiker: 2g
Wil jij graag meer recepten?Download ons gratis mini meal prep kookboek