Ga terug
+ servings

Stoofvlees

Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 1 uur
Bewaartijd: 3 dagen
Totale tijd: 1 uur 30 minuten
Porties: 1 personen
calorieën: 542kcal

Ingrediënten

stoofvlees

  • 125 g rundsstoofvlees
  • 0,5 stuk rode ui
  • 0,25 flesje bruin bier
  • 100 ml water
  • 0,5 stuk rode paprika
  • 0,25 stuk volkoren boterham
  • 0,25 el mosterd
  • 0,25 el perensiroop
  • 0,5 el margarine
  • 1 takje tijm, 1 laurierblad, kruidnagel, peper, zout

Side dishes

  • 200 g aardappel
  • 0,5 el olie
  • 1,5 stronk witloof
  • 1,5 el Griekse yoghurt
  • rozemarijn

Instructies

Stoofvlees

  • Snijd de ui fijn en de paprika in reepjes.
  • Stoof de ui in een grote kook- of stoofpot.
  • Bak het vlees kort aan in de pan en voeg het bij de ui.
  • Blus het aanbaksel in de pan met bier en voeg het samen met water toe aan het vlees in de grote kookpot.
  • Voeg de perensiroop, tijm, laurierblaadjes en kruidnagel toe aan de kookpot.
  • Besmeer de bruine boterhammen met mosterd en leg deze met de mosterd naar beneden in de kookpot. Laat het geheel minstens 1 uur pruttelen maar het mag langer. Het vlees moet zachtzijn.
  • Voeg op het einde paprikablokjes toe en laat nog 10 minuutjes pruttelen. Kruid indien nodig nog af met peper en zout.

Side dishes

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de aardappelen in 8 stukken. Je mag de schil eraan laten. Overgiet de aardappelen met 1 el olie. Kruid af met peper, zout en rozermarijn. Plaats de aardappelen op een bakplaat met bakpapier en laatongeveer 20 minuten garen in de oven.
  • Snijd het witloof in ringen. Kruid af met peper en zout en meng met Griekse yoghurt.
Variatiemogelijkheden: Je kan ook andere side dishes voorzien zoals frietjes en appelmoes.
Vegetarisch: Voorzie een vleesvervanger (vb: seitan) in plaats van rundsvlees.
Vegan: Voorzie een vleesvervanger (vb: seitan) in plaats van rundsvlees. Vervang de Griekse yoghurt door een vegan alternatief.
Bewaren: Bewaar in de koelkast.
Opwarmen: Warm op in de microgolfoven.
Serveren: Serveer warm.
Invriezen: Het stoofvlees kan je invriezen.

Nutrition

energie: 542kcal | koolhydraten: 56g | eiwitten: 38g | vetten: 16g | waarvan verzadigde vetzuren: 4g | natrium: 260mg | vezels: 11g | waarvan suiker: 9g
Wil jij graag meer recepten?Download ons gratis mini meal prep kookboek