Ga terug
+ servings

Penne arrabiata

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Bewaartijd: 3 dagen
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 1 personen
calorieën: 468kcal

Ingrediënten

  • 60 g penne
  • 150 g trostomaten
  • 125 g tomatenpassata met kruiden
  • 0,5 stuk rode ui
  • 0,5 stuk look
  • 10 g parmezaan schilfers
  • 1 el olie
  • chilivlokken, peper, zout, munt, tijm

Instructies

  • Pel de rode ui en knoflook. Pers de look en snijd de rode ui fijn.
  • Snijd een kruis aan de onderkant van de tomaat. Doe ze in kokend water voor 1 minuut. Haal de tomaten uit het water en pel ze. Snijd in stukken en verwijder de pitten.
  • Bak de rode ui en look in olie. Voeg de stukken tomaat en passata toe. Voeg kruiden toe en laat de saus 30 minuten pruttelen op een zacht vuur.
  • Kook de pasta beetgaar en giet af. Schep door de saus. Kruid met peper en zout. Strooi er parmezaan schilfers over.
Vegetarisch: Dit recept is vegetarisch.
Vegan: Vervang de parmezaan door een vegan alternatief.
Bewaren: Bewaar in de koelkast.
Opwarmen: Warm op in de microgolfoven.
Serveren: Serveer warm met eventueel kerstomaten erbij.

Nutrition

energie: 468kcal | koolhydraten: 64g | eiwitten: 15g | vetten: 17g | waarvan verzadigde vetzuren: 3g | natrium: 719mg | vezels: 8g | waarvan suiker: 15g
Wil jij graag meer recepten?Download ons gratis mini meal prep kookboek