Ga terug
+ servings

Gevulde paprika met patatas bravas

Voorbereidingstijd: 40 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Bewaartijd: 3 dagen
Totale tijd: 1 uur 10 minuten
Porties: 1 personen
calorieën: 525kcal

Ingrediënten

  • 150 g kippengehakt
  • 200 g aardappelen
  • 0,25 stuk sjalot
  • 1 stuk tomaat
  • 1 stuk groene paprika
  • 25 g tomatenconcentraat
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 el olie
  • 1 el lookmayonaise
  • peper, zout, tijm, laurier

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Schil de aardappelen en snijd in acht gelijke stukken. Zet ze onder in water en breng aan de kook. Kook de aardappelen tot deze net niet gaar zijn zodat je ze nog kan bakken. Je kan de aardappelen ook stomen i.p.v. koken.
  • Snipper de sjalot fijn. Snijd de tomaten in grove stukken. Fruit de sjalot in olie. Doe er de tomaten en tomatenconcentraat bij. Kruid met peper, zout, tijm en laurier. Breng op smaak met balsamicoazijn. Laat op een zacht vuur pruttelen. Voeg eventueel een beetje water toe indien de saus te dik is.
  • Snijd de paprika's in de lengte. Verwijder de zaadlijsten. Vul de paprika's met gehakt. Leg ze in een ovenschotel en bak ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde oven.
  • Verhit olie in een pan. Bak de aardappelen goudbruin en krokant. Of bak de aardappelen in de oven.
  • Mix de tomatensaus. In een blender krijg je het fijnste resultaat.
  • Serveer de gevulde paprika's met aardappelen. Overgiet de aardappelen met tomatensaus en serveer er een lepel lookmayonaise bij. Geen lookmayonaise gevonden? Neem dan gewone mayonaise en doe hierin een fijn gesneden teentje look.
Vegetarisch: Vervang het gehakt door vegetarisch gehakt.
Bewaren: Bewaar in de koelkast.
Opwarmen: Warm de aardappelen, gevuld paprika en tomatensaus op in de microgolfoven of oven.
Serveren: Serveer de paprika's, aardappelen en tomatensaus warm. De lookmayonaise laat je koud.
Invriezen: Dit recept kan je volledig invriezen (behalve de lookmayonaise).

Nutrition

energie: 525kcal | koolhydraten: 53g | eiwitten: 34g | vetten: 21g | waarvan verzadigde vetzuren: 5g | natrium: 569mg | vezels: 9g | waarvan suiker: 13g
Wil jij graag meer recepten?Download ons gratis mini meal prep kookboek