Ga terug
+ servings

Appelcake

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Bewaartijd: 3 dagen
Totale tijd: 45 minuten
Porties: 1 personen
calorieën: 148kcal

Ingrediënten

  • 0,1 stuk appel
  • 0,2 stuk eieren
  • 10 g boter
  • 12,5 g volkorenbloem
  • 5 g suiker
  • 0,5 g bakpoeder
  • kaneel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Snijd de appel in fijne blokjes.
  • Meng de boter met de suiker. Voeg de eieren toe en daarna de bloem, het bakpoeder en de kaneel.
  • Meng de stukjes appel onder het beslag. Neem een bakvorm met anti-aanbaklaag of vet een bakvorm in. Giet het beslag in de bakvorm.
  • Bak de cake 30 minuten op 180°C. De cake is klaar wanneer je er een mes insteekt en er geen deeg meer aan het mes hangt.
Vegetarisch: Dit recept is vegetarisch.
Bewaren: Bewaar in een goed afgesloten pot in de koelkast.
Invriezen: Dit recept kan je invriezen.

Nutrition

energie: 148kcal | koolhydraten: 14g | eiwitten: 3g | vetten: 9g | waarvan verzadigde vetzuren: 5g | natrium: 139mg | vezels: 1g | waarvan suiker: 5g
Wil jij graag meer recepten?Download ons gratis mini meal prep kookboek