Ga terug
+ servings

Vis in filodeeg

Voorbereidingstijd: 0 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Bewaartijd: 2 dagen
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 1 personen
calorieën: 507kcal

Ingrediënten

  • 2 vellen brickdeeg
  • 150 g pladijsfilet
  • 200 g andijvie
  • 200 g aardappel
  • 50 g prei
  • 25 ml halfvolle melk
  • 1 el margarine
  • peper, zout, nootmuskaat

Instructies

  • Snijd de aardappelen in acht stukken. Kook de aardappelen gaar.
  • Snijd de prei in fijne ringen. Pluk de bladeren van de andijvie en verwijder de harde kern. Was de bladeren goed en snijd ze in fijne repen. Stoof de andijvie aan in margarine.
  • Leg een brickvel open, leg er een bedje van prei op. Leg hierop de pladijsfilet. Rol op tot het midden, plooi de zijkanten naar het midden en rol verder. Leg de visrolletjes in de koelkast.
  • Pureer de aardappelen met halfvolle melk en voeg de gestoofde aandijvie toe. Meng goed onder elkaar. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  • Leg de visrolletjes in de oven op de dag dat je ze gaat opeten. Bak 10 tot 15 minuten op 180°C tot de visrolletjes goudbruin zijn en de vis binnenin gaar is.
Variatiemogelijkheden: Vind je geen andijvie? Je kan deze ook vervangen door spinazie.
Vegetarisch: Vervang de vis door een vegetarisch alternatief zoals bijvoorbeeld een vegetarische kaasschnitzel.
Bewaren: Bewaar dit gerecht in de koelkast. De puree kan je invriezen.
Opwarmen: Warm de puree op in de microgoloven of kookpot. Bak de visrolletjes à la minute krokant in de oven.
Invriezen: Dit recept kan je invriezen.

Nutrition

energie: 507kcal | koolhydraten: 61g | eiwitten: 40g | vetten: 13g | waarvan verzadigde vetzuren: 3g | natrium: 347mg | vezels: 12g | waarvan suiker: 5g
Wil jij graag meer recepten?Download ons gratis mini meal prep kookboek