Ga terug
+ servings

Broodpudding

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Bewaartijd: 3 dagen
Totale tijd: 45 minuten
Porties: 1 personen
calorieën: 149kcal

Ingrediënten

  • 20 g oud brood
  • 20 ml melk
  • 6 g suiker
  • 0,25 stuk eieren
  • 4 g zelfrijzende bloem
  • 0,25 el cacaopoeder
  • 4 g veenbessen

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180° C.
  • Snijd het oud brood in stukken. Verwijder de korsten, die zijn meestal te hard.
  • Warm de melk met de suiker op. Giet de warme melk over het oude brood. Laat dit 5 minuten staan tot het brood wak is geworden.
  • Kluts de eieren en voeg ze toe aan het mengsel van brood en melk. Voeg daarna ook de bloem en het cacaopoeder toe. Roer alles goed om en voeg als laatste de veenbessen toe.
  • Stort het mengsel in een beboterde bakvorm. Bak 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
Vegetarisch: Dit recept is vegetarisch.
Vegan: Vervang de melk door een plantaardig alternatief en de eieren door appelmoes.
Bewaren: Bewaar in de koelkast.
Serveren: Serveer koud.
Invriezen: Dit recept kan je invriezen.

Nutrition

energie: 149kcal | koolhydraten: 26g | eiwitten: 6g | vetten: 4g | waarvan verzadigde vetzuren: 1g | natrium: 135mg | vezels: 3g | waarvan suiker: 11g
Wil jij graag meer recepten?Download ons gratis mini meal prep kookboek