Ga terug

Couscous met falafel en erwtenpesto

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Bewaartijd: 4 dagen
Totale tijd: 30 minuten
calorie├źn: 682kcal

Ingredi├źnten

  • 0,5 stuk venkel
  • 1 stuk ui
  • 50 g couscous
  • 100 g falafel
  • 0,5 el margarine
  • peper, zout

erwtenpesto

  • 100 g erwten
  • 10 g parmezaan
  • enkele blaadjes munt
  • 10 g pijnboompitten
  • 1 el olijfolie
  • 0,25 stuk limoen

Instructies

  • kook de couscous gaar.
  • Snijd de venkel en ui in twee en daarna in schijven. Verhit margarine en bak de ui en de venkel.
  • Bak de falafelballetjes gaar.

Maak de erwtenpesto

  • Kook de erwten gaar. Doe deze in de blender samen met de munt, parmezaan, pijnboompitten, olijfolie en limoen. Kruid met peper en zout. Zet de blender op en mix tot een grove pesto.
  • Meng de erwtenpesto onder de couscous en voeg de venkel en falafelballetjes toe.
Vegetarisch: Dit recept is vegetarisch.
Bewaren: Bewaar in de koelkast.
Opwarmen: Warm op in de microgolfoven of kookpot.
Serveren: Serveer warm of lauw.
Invriezen: Dit recept kan je invriezen.

Nutrition

energie: 682kcal | koolhydraten: 78g | eiwitten: 18g | vetten: 24g | waarvan verzadigde vetzuren: 4g | natrium: 246mg | vezels: 17g | waarvan suiker: 8g
Wil jij graag meer recepten?Download ons gratis mini meal prep kookboek