Ga terug
+ servings

Varkensmignotte in mosterdsaus met spruitjespuree

Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Bewaartijd: 3 dagen
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 1 persoon
calorieën: 665kcal

Ingrediënten

  • 200 g aardappelen
  • 200 g spruiten
  • 150 g varkensmigonette
  • 100 ml room
  • 1 el mosterd
  • 100 ml bouillon
  • 100 ml witte wijn
  • 0,5 stuk ui

Instructies

  • Verhit margarine in een pan en bak de ui en varkensmignotte. Indien goudbruin haal deze dan uit de pan.
  • Je pan niet uitwassen (tenzij deze verbrand is). Blus je pan met bouillon en witte wijn. Laat enkele minuten inkoken en voeg dan de room en mosterd toe. Kruid met peper. Laat inkoken tot de gewenste sausdikte.
  • Snijd de ui in fijne ringen. Snijd de aardappelen in 4 stukken. Snijd het uiteinde van de spruiten en haal de buitenste bladeren eraf.
  • Kook de aardappelen en de spruiten gaar. Pureer deze met halfvolle melk en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Vegetarisch: Vervang de varkensmignotte door een vegetarische groentenburger.
Opwarmen: Warm op in de microgolfoven.
Serveren: Serveer warm.
Invriezen: Dit recept kan je invriezen.

Nutrition

energie: 665kcal | koolhydraten: 68g | eiwitten: 47g | vetten: 17g | waarvan verzadigde vetzuren: 4g | natrium: 706mg | vezels: 12g | waarvan suiker: 19g
Wil jij graag meer recepten?Download ons gratis mini meal prep kookboek