Ga terug
+ servings

Viscurry

Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Bewaartijd: 3 dagen
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 1 personen
calorieën: 643kcal

Ingrediënten

  • 150 g witte vis
  • 40 g volkoren rijst
  • 200 g wokgroenten

Kokos-currysaus

  • 0,5 stuk ui
  • 1,5 stuk verse tomaten
  • 1 teentje look
  • 0,25 stuk bouillonblokje
  • 100 ml water
  • 100 ml kokosmelk
  • 1 el rode currypasta
  • 1 cm gember
  • 0,5 stuk limoen
  • cayennepeper, peper, zout

Instructies

  • Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
  • Snipper de look en de ui fijn. Snijd de tomaten in 8 stukken.
  • Stoof de ui en look aan in margarine. Voeg de tomaten en currypasta toe en laat 5 minuten stoven. Voeg water en een bouillon blokje toe en laat het vocht enkele minuten inkoken. Voeg daarna de kokosmelk toe.
  • Rasp de gember en pers de limoen uit. Voeg dit toe aan de curry. Breng op smaak met peper, zout, cayennepeper.
  • Snijd de vis in grote stukken. Voeg deze toe aan de curry en laat garen in de saus.
  • Verhit olie in een (wok)pan en stoof de wokgroenten aan. Voeg deze op het einde ook toe aan de viscurry.
Vegetarisch: Laat de vis weg en gebruik noten in de plaats.
Bewaren: Bewaar in de koelkast.
Opwarmen: Warm op in de microgolfoven of kookpot.
Serveren: Serveer warm.
Invriezen: Dit recept kan je invriezen.

Nutrition

energie: 643kcal | koolhydraten: 71g | eiwitten: 40g | vetten: 25g | waarvan verzadigde vetzuren: 20g | natrium: 212mg | vezels: 11g | waarvan suiker: 6g
Wil jij graag meer recepten?Download ons gratis mini meal prep kookboek