Ga terug
+ servings

Gratin van aardappel, pompoen en vegetarische worst.

Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Bewaartijd: 3 dagen
Totale tijd: 45 minuten
Porties: 1 persoon
calorieën: 693kcal

Ingrediënten

  • 150 g aardappelpartjes
  • 150 g pompoen
  • 100 g vegetarische worst
  • 150 ml melk
  • 150 ml light room
  • 40 g geraspte kaas
  • Peper, zout, tijm, rozemarijn, lookpoeder

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Neem de juiste hoeveelheid melk en room. Voeg deze samen in een kookpot. Kruid het mengsel en laat zachtjes opwarmen gedurende 15 min op een laag vuur.
  • Snijd de pompoen in blokjes. Snijd de vegetarische worst in kleine stukjes.
  • Vul een ovenschotel met de aardappelpartjes, pompoen en vegetarische worst. Voeg hierbij het mengsel melk en room tot dit onder staat. Strooi de kaas erover. Zet de ovenschotel in de oven ongeveer in het midden. Bak voor 30 minuten.
  • Tip: is de kaas nog niet voldoende gegratineerd, zet het dan nog 5 minuutjes wat hoger gebruik hierbij ook de grillfunctie.
Variatiemogelijkheden: Je kan de pompoen ook voorgesneden in blokjes kopen.
Vegetarisch: Dit gerecht is vegetarisch.
Bewaren: Maximum 3 dagen bewaren in de koelkast.
Opwarmen: Verwarm op 160 graden in de oven voor 10 minuten. Je kan dit ook opwarmen in de microgolfoven.
Serveren: Serveer warm.
Invriezen: Dit gerecht kan je invriezen.

Nutrition

energie: 693kcal | koolhydraten: 55g | eiwitten: 38g | vetten: 37g | waarvan verzadigde vetzuren: 22g | natrium: 1383mg | vezels: 7g | waarvan suiker: 18g
Wil jij graag meer recepten?Download ons gratis mini meal prep kookboek