Ga terug
+ servings

Stoofpotje van kalf

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 1 uur
Bewaartijd: 3 dagen
Totale tijd: 1 uur 15 minuten
Porties: 1 persoon
calorieën: 622kcal

Ingrediënten

  • 0,5 stuk ui
  • 1 stuk prei
  • 50 g champignon
  • 2 stuks wortel
  • 200 g aardappelpartjes
  • 150 g kalfsvlees
  • 1 blokje bouillon
  • 15 gram bloem
  • 1 eetlepel margarine
  • peper, zout,

Instructies

  • Verhit margarine in een kookpot en voeg het kalfsvlees toe. Bestrooi met bloem en laat enkele minuten bakken. Voeg water toe totdat het vlees onder water staat. Voeg een bouillonblokje toe. Laat het vlees licht pruttelen. Indien je meteen een dikke saus krijgt voeg dan extra water toe.
  • Snijd de aardappel in partjes of indien je al aardappelpartjes hebt bak deze aan.
  • Snipper de ui fijn. Snijd de prei in fijne ringen, de champignons in schijfjes en de wortel in plakjes. Stoof de groenten aan in een pan.
  • Indien nodig voeg extra water toe aan het kalfsvlees. Check even of het kalfsvlees al mals is. Indien dit mals is voeg dan de groenten toe en laat nog 5 minuutjes pruttelen. Indien het vlees nog taai is laat dit dan een beetje langer pruttelen en voeg later de groenten toe.
Variatiemogelijkheden: Indien er geen kalfsvlees beschikbaar is, kan je kiezen voor rundsstoofvlees.
Vegetarisch: Vervang het varkensvlees door pittige tofureepjes.
Bewaren: Bewaren in de koelkast.
Opwarmen: Warm het vlees op in een stoofpot of in de microgolf oven. Bak de aardappelen kort in de pan of verwarm in de oven.
Invriezen: Dit gerecht kan je invriezen.

Nutrition

energie: 622kcal | koolhydraten: 71g | eiwitten: 39g | vetten: 21g | waarvan verzadigde vetzuren: 6g | natrium: 215mg | vezels: 9g | waarvan suiker: 11g
Wil jij graag meer recepten?Download ons gratis mini meal prep kookboek