Ga terug
+ servings
Gevuld filodeeg met garnalen

Gevuld filodeeg met garnalen

Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Bewaartijd: 3 dagen
Totale tijd: 35 minuten
Porties: 1 persoon
calorieën: 632kcal

Ingrediënten

  • 2 stuks filodeeg
  • 200 g voorgesneden wokgroenten
  • 100 g grijze garnalen
  • 40 g volkoren basmatirijst
  • 1 eetlepels mangochutney
  • 1,5 eetlepel olie
  • 1 eetlepel margarine
  • snuifje peper, zout

Instructies

  • Kook de rijst gaar. Bak de wokgroenten beetgaar en voeg na 5 minuten 2 eetlepels mangochutney toe.
  • Loempia: Plooi een vel filodeeg open. Leg de helft van de wokgroenten en grijze garnalen hierin. Rol op tot het midden, plooi de zijkanten naar het midden en rol verder. Verhit olie in een pan en bak de loempia’s goudbruin.
  • Meng de rijst met de overige wokgroenten.
Variatiemogelijkheden: Een loempia kan je maken met groenten die je zelf lekker vindt.
Vegetarisch: Laat de grijze garnalen weg en dit recept is vegetarisch.
Bewaren: Bewaren in de koelkast.
Opwarmen: Bak de loempia à la minute in de pan met olie en warm de rijst op in een kookpot of microgolfoven.
Serveren: Serveer indien gewenst met chili- of zoetzure saus.

Nutrition

energie: 632kcal | koolhydraten: 61g | eiwitten: 27g | vetten: 31g | waarvan verzadigde vetzuren: 4g | natrium: 1009mg | vezels: 6g | waarvan suiker: 11g
Wil jij graag meer recepten?Download ons gratis mini meal prep kookboek