Ga terug
+ servings
Penne met pompoen en spek

Penne met pompoen en spek

Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Bewaartijd: 3 dagen
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 1 persoon
calorieën: 617kcal

Ingrediënten

  • 200 g pompoen in blokjes
  • 60 g bacon
  • 50 g volkoren penne
  • 1 eetlepel olijfolie

Bechamelsaus

  • 7,5 gram bloem
  • 7,5 gram boter
  • 175 ml melk
  • 1 snuifje peper, zout, tijm, Provençaalse kruiden

Instructies

  • Doe de olijfolie in de pan en bak hierin 6 minuten de pompoen in blokjes.

Bechamelsaus

  • Smelt de boter en voeg de bloem toe. Roer met een klopper tot je een koekjes geur ruikt. Voeg beetje bij beetje melk toe tot de saus voldoende is ingedikt. Kruid de saus met peper, zout en nootmuskaat.
  • Kook de pasta gaar.
  • Haal de pompoen in blokjes uit de pan en bak de bacon zonder of met heel weinig vetstof.
  • Voeg de bacon en pompoen toe aan de penne en meng met de bechamelsaus.
Variatiemogelijkheden: Je kan je pompoen ook zelf snijden.
Bewaren: Te bewaren in de koelkast.
Opwarmen: In de microgolfoven.
Serveren: Kook de pasta à la minute gaar op de dag dat je de penne gaat opeten.
Invriezen: Dit recept kan je invriezen.

Nutrition

energie: 617kcal | koolhydraten: 47g | eiwitten: 20g | vetten: 38g | waarvan verzadigde vetzuren: 15g | natrium: 914mg | vezels: 4g | waarvan suiker: 10g
Wil jij graag meer recepten?Download ons gratis mini meal prep kookboek