Ga terug
+ servings

Vol-au-fish

Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Bewaartijd: 2 dagen
Totale tijd: 35 minuten
Porties: 1 persoon
calorieën: 496kcal

Ingrediënten

  • 100 g kabeljauw vers of diepvries
  • 25 g grijze garnalen
  • 1 stuk bladerdeegkoekje
  • 1 stuk sjalot
  • 125 g spruiten
  • 75 g koolraap
  • 0,5 stuk citroen
  • 60 ml room
  • 60 ml visfond
  • 60 ml witte wijn
  • 0,5 el margarine
  • 2 takjes tijm, 2 blaadjes laurier, peper, zout

Instructies

Witte wijnsaus

  • Snipper de sjalot fijn. Laat de sjalot met witte wijn inkoken tot de helft overblijft.
  • Voeg de visfond en room toe. Proef en kruid eventueel bij met peper en zout. Laat indikken tot gewenste sausdikte.

Groenten

  • Snijd de onderkant van de spruiten weg, haal de buitenste bladeren eraf en snijd de spruiten in twee.
  • Schil de rapen en snijd ze in schijven.
  • Kook de spruiten en rapen tot ze net niet gaar zijn.
  • Laat het mengsel uitlekken en zet het in de koelkast om straks te bakken.
  • Bak de spruiten en de rapen aan in margarine tot ze goudbruin zijn.

Kabeljauw pocheren

  • Als je met diepvries kabeljauw werkt, laat je die ontdooien in de koelkast.
  • Breng water aan de kook. Voeg peper, zout, tijm, laurier en het sap van een halve citroen toe.
  • Houd het water tegen het kookpunt en pocheer de vis tot hij gaar is.
  • Voeg de kabeljauw en grijze garnalen toe aan de witte wijn saus.
Variatiemogelijkheden: Je kan ook andere vis gebruiken.
Vegetarisch: Koop vegetarische visstukjes.
Bewaren: Bewaar in de koelkast.
Opwarmen: Warm op in de microgolfoven.
Serveren: Serveer warm.
Invriezen: Dit recept kan je invriezen.

Nutrition

energie: 496kcal | koolhydraten: 36g | eiwitten: 32g | vetten: 21g | waarvan verzadigde vetzuren: 5g | natrium: 680mg | vezels: 6g | waarvan suiker: 13g
Wil jij graag meer recepten?Download ons gratis mini meal prep kookboek