Ga terug
+ servings

Stoofpotje van linzen

Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Bewaartij: 3 dagen
Totale tijd: 1 uur 5 minuten
Porties: 1 persoon
calorieën: 669kcal

Ingrediënten

  • 50 g groene linzen
  • 0,5 stuk ui
  • 1 teentje look
  • 0,5 stuk chilipeper
  • 200 g tomaten
  • 100 g kerstomaten
  • 200 g aardappelen
  • 1 cm gember
  • 75 ml kokosmelk
  • 0,5 blokje bouillon
  • 0,5 el margarine
  • kurkuma, komijn, garam masala

Instructies

  • Spoel de linzen tot je helder water hebt.
  • Kook de linzen gaar in 40 minuten met een bouillonblokje.
  • Snijd de ui en rode peper fijn. Pers de look en gember fijn. Stoof de ui, rode peper, look en gember aan met margarine. Laat even stoven.
  • Snijd de tomaten in fijne blokjes en voeg deze toe aan de ui, rode peper, gember en look. voeg na enkele minuten kokosmelk toe. Kruid met garam masala, komijn en kurkuma. Laat pruttelen
  • Snijd kerstomaten in twee.
  • Giet de linzen af. Voeg de linzen en kerstomaten toe aan de tomatensaus.
  • Warm het naanbrood op wanneer je dit gerecht gaat opeten.
Variatiemogelijkheden: Je kan bij het stoofpotje ook rijst of naanbrood eten.
Vegetarisch: Dit recept is vegetarisch.
Bewaren: Bewaar in de koelkast.
Opwarmen: Warm het stoofpotje op in de microgolfoven en het naanbrood in de oven.
Serveren: Serveer warm.
Invriezen: Dit recept kan je invriezen.

Nutrition

energie: 669kcal | koolhydraten: 92g | eiwitten: 27g | vetten: 26g | waarvan verzadigde vetzuren: 20g | natrium: 1879mg | vezels: 24g | waarvan suiker: 28g
Wil jij graag meer recepten?Download ons gratis mini meal prep kookboek