Wortelcake

Wortelcake

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Bewaartijd: 4 dagen
Totale tijd: 45 minuten
Porties: 1 personen
calorieën: 187kcal

Ingrediënten

  • 1 stuk wortel +- 30 g
  • 0,15 stuk eieren
  • 15 g bloem
  • 12,5 g bruine suiker
  • 8 g boter
  • gember gedroogd, kurkuma, nootmuskaat

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Schil de wortelen en rasp ze fijn.
  • Breek de eieren en klop ze met de suiker op tot een luchtige massa. Voeg stelselmatig blokjes boter toe. Voeg de bloem en wortelen toe. Kruid met gember, kurkuma en nootmuskaat.
  • Neem een cakevorm of cupcakevormpjes en vet deze in, bestrooi met bloem. Doe het cakebeslag in de cakevorm en bak voor 30 tot 45 minuten gaar in de oven.
Vegetarisch: Dit recept is vegetarisch.
Vegan: Vervang boter door margarine en vervang het ei door 1/4 banaan.
Bewaren: Bewaar in de koelkast.
Invriezen: Dit recept kan je invriezen.

Nutrition

energie: 187kcal | koolhydraten: 27g | eiwitten: 3g | vetten: 8g | waarvan verzadigde vetzuren: 4g | natrium: 92mg | vezels: 1g | waarvan suiker: 14g
Wil jij graag meer recepten?Download ons gratis mini meal prep kookboek
Tags: No tags

Comments are closed.