Wortel-paprikasoep

Wortel-paprikasoep

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Bewaartijd: 5 dagen
Totale tijd: 45 minuten
Porties: 1 personen
calorieën: 77kcal

Ingrediënten

  • 0,1 stuk prei
  • 0,2 stuk selder
  • 0,25 stuk sjalot
  • 2 stuks wortel
  • 60 g paprika diepvries
  • 125 ml water
  • 2 g bouillon (gebruik bouillonpoeder of een bouillonblokje)
  • 0,25 el olie
  • peper, zout, paprikapoeder

Instructies

  • Snijd de prei, selder, sjalot, wortel in grove stukken. Stoof de prei, sjalot, selder en wortel aan.
  • Voeg als laatste de paprika uit de diepvries toe. Voeg water en de bouillonblokjes toe.
  • Kruid met peper, zout en paprikapoeder. Laat de groenten ongeveer 30 minuten koken tot ze gaar zijn. Mix de soep en kruid bij indien nodig.
Vegetarisch: Dit recept is vegetarisch.
Vegan: Dit recept is vegan.
Bewaren: Bewaar in de koelkast.
Opwarmen: Warm op in de microgolfoven of kookpot.
Serveren: Serveer met toast, brood of crackers en eventueel een toefje zure room.
Invriezen: Dit recept kan je invriezen.

Nutrition

energie: 77kcal | koolhydraten: 12g | eiwitten: 2g | vetten: 3g | waarvan verzadigde vetzuren: 1g | natrium: 68mg | vezels: 3g | waarvan suiker: 6g
Wil jij graag meer recepten?Download ons gratis mini meal prep kookboek

Tags: No tags

Comments are closed.