
Porties: 1 personen
calorieën: 483kcal
Ingrediënten
- 60 g bladerdeeg
- 50 g kippengehakt
- 10 g paneermeel
- 100 g komkommer
- 25 g platte kaas
- 0,25 stuk ei
- peper, zout, komijn, munt, dille
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Rol worstjes van het gehakt. Voeg paneermeel toe aan je gehakt indien te vochtig is. Leg de worst op het bladerdeeg en rol op. Bestrijk de bovenkant van het worstenbrood met eigeel. Leg het worstenbrood op een bakplaat met bakpapier. Bak voor 15 tot 20 minuten in een voorverwarmde oven.
- Snijd de komkommer in fijne schijfjes. Meng hieronder kwark en kruid af met peper, zout en munt.
Vegetarisch: Vervang het gehakt door vegetarisch gehakt.
Vegan: Vervang het gehakt door vegan gehakt. Gebruik vegan bladerdeeg. Laat het ei weg en koop plantaardige yoghurt ter vervanging van de platte kaas.
Bewaren: Bewaar in de koelkast.
Opwarmen: Warm de worstenbroodjes op in de microgolfoven of oven. In de oven zullen deze lekker krokant blijven.
Serveren: Serveer de worstenbroodjes warm of koud.
Invriezen: Je kan het worstenbroodje invriezen. Warm na ontdooien terug op in de oven.
Nutrition
energie: 483kcal | koolhydraten: 38g | eiwitten: 17g | vetten: 29g | waarvan verzadigde vetzuren: 8g | natrium: 668mg | vezels: 2g | waarvan suiker: 4g
Wil jij graag meer recepten?Download ons gratis mini meal prep kookboek