Worst met bloemkool

Worst met bloemkool

Voorbereidingstijd: 0 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Bewaartijd: 3 dagen
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 1 personen
calorieën: 638kcal

Ingrediënten

  • 200 g bloemkool
  • 150 g aardappel
  • 125 g worst
  • 7,5 g bloem
  • 7,5 g margarine
  • 175 ml melk
  • peper zout, nootmuskaat

Instructies

  • Verdeel de bloemkool in roosjes en kook ze gaar.
  • Schil de aardappelen en kook ze gaar.
  • Witte saus: Smelt de margarine in een kookpot. Voeg de bloem toe en laat even sudderen, blijf ondertussen roeren. Voeg al roerend een scheut melk toe. Laat het mengsel indikken en voeg dan beetje bij beetje de rest van de melk al roerend toe. Neem de pot van het vuur wanneer de saus is ingedikt. Kruid af met peper, zout en nootmuskaat. Meng de gekookte bloemkool hieronder.
  • Bak de worst in margarine.
Vegetarisch: Vervang de worst door een vegetarische variant.
Vegan: Vervang de worst door een vegan worst. Gebruik plantaardige melk voor de witte saus.
Bewaren: Bewaar in de koelkast.
Opwarmen: Warm op in de microgolfoven of op het vuur.
Serveren: Serveer warm.

Nutrition

energie: 638kcal | koolhydraten: 50g | eiwitten: 29g | vetten: 37g | waarvan verzadigde vetzuren: 12g | natrium: 858mg | vezels: 7g | waarvan suiker: 14g
Wil jij graag meer recepten?Download ons gratis mini meal prep kookboek
Tags: No tags

Comments are closed.