
Porties: 1 persoon
calorieën: 526kcal
Ingrediënten
- 125 g tofu
- 100 g chinese kool
- 100 g peulen
- 25 g edamame bonen
- 60 g noedels
- 10 g chiazaad
- 0,5 el sesamolie
Marinade voor de tofu
- 1 el ketjab manis
- 1 el sojasaus
- 1 teentje look
- gember, kurkuma, chilivlokken
Instructies
Marineer de tofu
- Hoe langer de tofu kan marineren, hoe beter. Je kan dit eventueel al een dag op voorhand doen.
- Snijd de tofu in blokjes. Snipper de look fijn. Doe de soja saus, ketjab manis, look en kruiden in een schaal. Voeg de tofu toe en meng alles goed. Zet afgedekt in de ijskast om te marineren.
Maak de wok
- Kook de noedels gaar.
- Snijde de chinese kool in fijne repen. Snijd de uiteindes van de peulen eraf en snijd deze in twee.
- Verhit sesamolie in een wokpan en wok de peulen en chinese kool. Voeg na 5 minuten de gaar gekookte noedels toe.
- Neem een andere pan en bak hierin de tofu. Voeg op het einde toe aan de wok. Strooi hierover chiazaad.
Vegetarisch: Dit recept is vegetarisch.
Bewaren: Bewaar in de koelkast.
Opwarmen: Warm op in de microgolfoven.
Serveren: Serveer warm.
Nutrition
energie: 526kcal | koolhydraten: 68g | eiwitten: 29g | vetten: 16g | waarvan verzadigde vetzuren: 2g | natrium: 239mg | vezels: 11g | waarvan suiker: 7g
Wil jij graag meer recepten?Download ons gratis mini meal prep kookboek