Witte kool soep

Witte kool soep

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Bewaartijd: 4 dagen
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 1 personen
calorieën: 62kcal

Ingrediënten

  • 0,1 stuk ui
  • 0,1 stuk prei
  • 150 g witte kool
  • 5 g bouillon (gebruik bouillonpoeder of een bouillonblokje)
  • 200 ml water
  • 0,2 el margarine
  • snufje peper, zout, curry

Instructies

  • Snijd de ui, prei en witte kool in grove stukken en stoof aan in margarine.
  • Voeg water toe, tot de groenten volledig onder water staan.
  • Verkruimel de bouillonblokjes over de groenten. Kruid af met peper, zout en curry.
  • Laat de groenten ongeveer 30 minuten koken tot ze gaar zijn. Mix de soep. Kruid bij indien nodig.
Vegetarisch: Dit recept is vegetarisch.
Vegan: Dit recept is vegan.
Bewaren: Bewaar in de koelkast.
Opwarmen: Warm op in de microgolfoven of kookpot.
Serveren: Serveer met brood, toast of crackers.
Invriezen: Dit recept kan je invriezen.

Nutrition

energie: 62kcal | koolhydraten: 11g | eiwitten: 2g | vetten: 2g | waarvan verzadigde vetzuren: 1g | natrium: 77mg | vezels: 4g | waarvan suiker: 6g
Wil jij graag meer recepten?Download ons gratis mini meal prep kookboek
Tags: No tags

Comments are closed.