Witloofsoep

Witloofsoep

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Bewaartijd: 4 dagen
Totale tijd: 45 minuten
Porties: 1 personen
calorieën: 77kcal

Ingrediënten

  • 0,75 stronk witloof
  • 0,2 stuk ui
  • 0,5 stuk prei
  • 0,25 blokje bouillon (gebruik bouillonpoeder of een bouillonblokje)
  • 0,5 el bloem
  • 0,25 el margarine
  • peper, zout

Instructies

  • Snijd de ui, prei en het witloof in grove stukken en stoof aan in margarine. Voeg de bloem toe.
  • Voeg water toe, maar zorg ervoor dat de groenten net niet volledig onder water staan.
  • Verkruimel de bouillonblokjes over de groenten. Kruid af met peper, zout.
  • Laat de groenten ongeveer 30 minuten koken tot ze gaar zijn. Mix de soep. Kruid bij indien nodig.
Variatiemogelijkheden: Bloem dient voor de binding van de soep. Je moet dit niet toevoegen.
Vegetarisch: Dit recept is vegetarisch.
Vegan: Dit recept is veganistisch.
Bewaren: Bewaar in de koelkast.
Opwarmen: Warm dit gerecht op in de microgolfoven of kookpot.
Serveren: Serveer soep met een toast, cracker, boterham…
Invriezen: Dit recept kan je invriezen.

Nutrition

energie: 77kcal | koolhydraten: 13g | eiwitten: 3g | vetten: 2g | waarvan verzadigde vetzuren: 1g | natrium: 65mg | vezels: 5g | waarvan suiker: 2g
Wil jij graag meer recepten?Download ons gratis mini meal prep kookboek
Tags: No tags

Comments are closed.