Witloofquiche met salade

Witloofquiche met salade

Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Bewaartijd: 3 dagen
Totale tijd: 1 uur 5 minuten
Porties: 1 personen
calorieën: 538kcal

Ingrediënten

  • 2 stronken witloof
  • 25 g spinazie
  • 50 g spruiten
  • 0,25 stuk bladerdeeg
  • 1 stuk eieren
  • 50 ml room
  • 35 ml melk
  • 15 g geraspte kaas
  • 0,25 el margarine
  • zout
  • nootmuskaat
  • peper

Instructies

  • Snijd het witloof in ringen. Stoof het witloof gaar en laat het uitlekken in een zeef.
  • Verwijder de buitenste bladeren en de onderkant van de spruiten. Snijd in twee. Bak aan in margarine. Spruiten maak je samen met de rauwe spinazie een salade van.
  • Kluts de 4 eieren, voeg room, melk en de helft van de geraspte kaas toe. Meng alles onder elkaar en kruid af met peper, zout en nootmuskaat.
  • Bekleed een taartvorm met bakpapier en bladerdeeg.
  • Leg het witloof op de bodem. Overgiet met het ei-mengsel.
  • Plaats 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C. Strooi na 30 minuten de andere helft van de kaas over de quiche. Bak nog 15 minuten gaar. De quiche is klaar wanneer je er inprikt met een vork en er geen ei meer aanhangt.
Vegetarisch: Dit recept is vegetarisch.
Vegan: Vervang de melk en room door een veganistisch alternatief. Ei kan je vervangen door gemixte tofu.
Bewaren: Bewaar in de koelkast.
Opwarmen: Warm op in de oven of microgolfoven.
Serveren: Serveer warm of koud met een salade van spruiten en spinazie.

Nutrition

energie: 538kcal | koolhydraten: 37g | eiwitten: 19g | vetten: 36g | waarvan verzadigde vetzuren: 11g | natrium: 371mg | vezels: 4g | waarvan suiker: 5g
Wil jij graag meer recepten?Download ons gratis mini meal prep kookboek
Tags: No tags

Comments are closed.