Witloof met kaas en hesp –

Witloof met kaas en hesp

Voorbereidingstijd: 40 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Bewaartijd: 3 dagen
Totale tijd: 50 minuten
Porties: 1 personen
calorieën: 626kcal

Ingrediënten

  • 2 stronken witloof
  • 50 g hesp
  • 150 g aardappel
  • 7,5 g bloem
  • 7,5 g margarine
  • 175 ml melk
  • 50 g geraspte kaas
  • peper, zout, nootmuskaat

Instructies

  • Verwijder de buitenste bladeren van het witloof en snijd de onderkant weg.
  • Vet een kookpot in met margarine en vul met een bodem water. Schik het witloof in de kookpot. Laat het witloof op een zacht vuur garen.
  • Schil de aardappelen en kook ze gaar.
  • Kaassaus: Smelt de margarine in een kookpot. Voeg de bloem toe en laat even sudderen, blijf ondertussen roeren. Voeg al roerend een scheut melk toe. Laat het mengsel indikken en voeg dan beetje bij beetje de rest van de melk al roerend toe. Neem de pot van het vuur wanneer de saus is ingedikt. Voeg als laatste de helft van de kaas toe en kruid af met peper, zout en nootmuskaat.
  • Rol het witloof in een snede hesp. Schik het witloof in een ovenschotel. Giet de kaassaus over de witloofstronken. Bestrooi met geraspte kaas. Plaats voor 10 minuten in de oven tot je een krokante korst krijgt.
Vegetarisch: Laat de hesp weg.
Vegan: Laat de hesp weg, vervang de melk en kaas door een vegan alternatief.
Bewaren: Bewaar in de koelkast.
Opwarmen: Warm op in de oven of microgolfoven.
Invriezen: Dit recept kan je invriezen.

Nutrition

energie: 626kcal | koolhydraten: 47g | eiwitten: 35g | vetten: 34g | waarvan verzadigde vetzuren: 16g | natrium: 1068mg | vezels: 10g | waarvan suiker: 11g
Heb je dit recept geprobeerd?Deel je foto en tag @bibi_antwerpen
Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *