
Porties: 1 personen
calorieën: 521kcal
Ingrediënten
- 200 g aardappel
- 0,5 stuk sjalot
- 150 g kippengehakt
- 200 g warmoes
- 5 g paneermeel
- 25 ml melk
- 1 el margarine
- peper zout, nootmuskaat
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de aardappelen en kook deze gaar.
- Snijd de sjalot in fijne blokjes. Spoel de bladeren warmoes, snijd de stengels in stukjes en de bladeren in repen.
- Bak de warmoes met de ui. Bak het kippengehakt.
- Pureer de aardappelen met halfvolle melk en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
- Bouw de ovenschotel op: eerst een laag warmoes, leg daarop een laag gehakt en sluit af met puree. Strooi hierop het paneermeel.
- Plaats voor 10 minuten in de oven tot de puree een krokant korstje is geworden.
Variatiemogelijkheden: Warmoes wordt ook wel snijbiet genoemd.
Vegetarisch: Vervang het kippengehakt door een vegetarisch alternatief zoals quorn.
Vegan: Vervang het kippengehakt door een vegan alternatief zoals quorn. Gebruik plantaardige melk.
Bewaren: Bewaar in de koelkast.
Opwarmen: Warm op in de microgoloven of oven.
Invriezen: Dit recept kan je invriezen.
Nutrition
energie: 521kcal | koolhydraten: 49g | eiwitten: 36g | vetten: 21g | waarvan verzadigde vetzuren: 6g | natrium: 697mg | vezels: 12g | waarvan suiker: 5g
Wil jij graag meer recepten?Download ons gratis mini meal prep kookboek