Warmoes ovenschotel

Warmoes ovenschotel

Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Bewaartijd: 3 dagen
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 1 personen
calorieën: 521kcal

Ingrediënten

  • 200 g aardappel
  • 0,5 stuk sjalot
  • 150 g kippengehakt
  • 200 g warmoes
  • 5 g paneermeel
  • 25 ml melk
  • 1 el margarine
  • peper zout, nootmuskaat

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de aardappelen en kook deze gaar.
  • Snijd de sjalot in fijne blokjes. Spoel de bladeren warmoes, snijd de stengels in stukjes en de bladeren in repen.
  • Bak de warmoes met de ui. Bak het kippengehakt.
  • Pureer de aardappelen met halfvolle melk en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
  • Bouw de ovenschotel op: eerst een laag warmoes, leg daarop een laag gehakt en sluit af met puree. Strooi hierop het paneermeel.
  • Plaats voor 10 minuten in de oven tot de puree een krokant korstje is geworden.
Variatiemogelijkheden: Warmoes wordt ook wel snijbiet genoemd.
Vegetarisch: Vervang het kippengehakt door een vegetarisch alternatief zoals quorn.
Vegan: Vervang het kippengehakt door een vegan alternatief zoals quorn. Gebruik plantaardige melk.
Bewaren: Bewaar in de koelkast.
Opwarmen: Warm op in de microgoloven of oven.
Invriezen: Dit recept kan je invriezen.

Nutrition

energie: 521kcal | koolhydraten: 49g | eiwitten: 36g | vetten: 21g | waarvan verzadigde vetzuren: 6g | natrium: 697mg | vezels: 12g | waarvan suiker: 5g
Heb je dit recept geprobeerd?Deel je foto en tag @bibi_by_hellen_katrien
Tags: No tags

Comments are closed.