
Porties: 1 persoon
calorieën: 496kcal
Ingrediënten
- 100 g kabeljauw vers of diepvries
- 25 g grijze garnalen
- 1 stuk bladerdeegkoekje
- 1 stuk sjalot
- 125 g spruiten
- 75 g koolraap
- 0,5 stuk citroen
- 60 ml room
- 60 ml visfond
- 60 ml witte wijn
- 0,5 el margarine
- 2 takjes tijm, 2 blaadjes laurier, peper, zout
Instructies
Witte wijnsaus
- Snipper de sjalot fijn. Laat de sjalot met witte wijn inkoken tot de helft overblijft.
- Voeg de visfond en room toe. Proef en kruid eventueel bij met peper en zout. Laat indikken tot gewenste sausdikte.
Groenten
- Snijd de onderkant van de spruiten weg, haal de buitenste bladeren eraf en snijd de spruiten in twee.
- Schil de rapen en snijd ze in schijven.
- Kook de spruiten en rapen tot ze net niet gaar zijn.
- Laat het mengsel uitlekken en zet het in de koelkast om straks te bakken.
- Bak de spruiten en de rapen aan in margarine tot ze goudbruin zijn.
Kabeljauw pocheren
- Als je met diepvries kabeljauw werkt, laat je die ontdooien in de koelkast.
- Breng water aan de kook. Voeg peper, zout, tijm, laurier en het sap van een halve citroen toe.
- Houd het water tegen het kookpunt en pocheer de vis tot hij gaar is.
- Voeg de kabeljauw en grijze garnalen toe aan de witte wijn saus.
Variatiemogelijkheden: Je kan ook andere vis gebruiken.
Vegetarisch: Koop vegetarische visstukjes.
Bewaren: Bewaar in de koelkast.
Opwarmen: Warm op in de microgolfoven.
Serveren: Serveer warm.
Invriezen: Dit recept kan je invriezen.
Nutrition
energie: 496kcal | koolhydraten: 36g | eiwitten: 32g | vetten: 21g | waarvan verzadigde vetzuren: 5g | natrium: 680mg | vezels: 6g | waarvan suiker: 13g
Wil jij graag meer recepten?Download ons gratis mini meal prep kookboek