Vislasagne

Vislasagne

Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Bewaartijd: 3 dagen
Totale tijd: 1 uur
Porties: 1 personen
calorieën: 596kcal

Ingrediënten

  • 100 g kabeljauw
  • 50 g volkoren lasagnebladeren
  • 0,5 stuk prei
  • 100 g champignon
  • 1 el olie
  • 50 ml visfond
  • 1 el margarine
  • 10 g bloem
  • 50 ml melk
  • 15 g geraspte kaas
  • snufje peper zout, nootmuskaat

Instructies

  • Als je met diepvriesvis werkt, ontdooi die dan eerst in de koelkast of microgolfoven.
  • Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de prei in halve ringen. Snijd de champignons in schijfjes.
  • Stoof de champignons en prei aan in olie.
  • Snijd de kabeljauw in fijne repen.
  • Maak een roux door de margarine te smelten en boter toe te voegen. Roer tot de roux naar koekjes ruikt. Bevochtig stelsmatig met visfond en melk tot je saus de gewenste dikte krijgt. Laat even doorkoken. Voeg als laatste de kaas toe.
  • Bouw de lasagne op in de ovenschaal: beleg de bodem met prei en champignons en overgiet met de kaassaus. Plaats hierboven de lasagnebladeren. Leg daarboven de rauwe reepjes kabeljauw en overgiet met kaassaus. Eindig met lasagnebladeren en strooi hierover nog geraspte kaas.
Vegetarisch: Vervang de vis door een vegetarisch alternatief.
Vegan: Vervang de vis door een vegan alternatief. Vervang visfond door groentenbouillon. Vervang de melk door een plantaardig alternatief. Voorzie vegan kaas.
Bewaren: Bewaar in de koelkast. Je kan dit recept invriezen, maar let op dat je dan verse kabeljauw gebruikt.
Opwarmen: Warm op in de microgolfoven.
Invriezen: Dit recept kan je invriezen.

Nutrition

energie: 596kcal | koolhydraten: 58g | eiwitten: 36g | vetten: 26g | waarvan verzadigde vetzuren: 7g | natrium: 427mg | vezels: 2g | waarvan suiker: 6g
Wil jij graag meer recepten?Download ons gratis mini meal prep kookboek
Tags: No tags

Comments are closed.