Vis crumble met zoete aardappelpuree

Viscrumble met zoete aardappelpuree

Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Bewaartijd: 2 dagen
Totale tijd: 50 minuten
Porties: 1 persoon
calorieën: 651kcal

Ingrediënten

  • 125 g kabeljauw
  • 150 g zoete aardappel
  • 100 g wortelen
  • 100 g pastinaak
  • 2 el margarine je hebt op 2 verschillende momenten margarine nodig dus lees eerst het recept na
  • 1 el bruine suiker
  • 20 g amandelpoeder
  • 5 g kokosschilfers
  • 15 g mosterd
  • scheut melk
  • peper, zout, cayennepeper, paprikapoeder, kerriekruiden, tijm

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Schil de zoete aardappel en snijd in gelijke stukken. Kook gaar in een kookpot.
  • Schil de wortelen en snijd dikke wortelen in twee. Schil de pastinaak en snijd deze in fijne repen.
  • Meng de margarine met bruine suiker, peper, zout, cayennepeper, paprikapoeder, kerriekruiden en tijm.
  • Smeer de wortelen en pastinaak in met het margarine-kruidenmengsel. Plaats de wortelen gedurende 20 tot 30 minuten in een voorverwarmde oven.
  • Meng de margarine met het amandelmeel en de mosterd. Smeer de kabeljauw hiermee in en werk af met kokosschilfers.
  • Plaats de kabeljauw voor 8 minuten in de oven tot ze gaar is.
  • Pureer de zoete aardappelen met melk, mosterd en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Bewaren: Bewaar in de koelkast.
Opwarmen: Warm op in de microgolfoven. Bereid de kabeljauw à la minute (het margarine-amandelmengsel kan je wel meal preppen).
Serveren: Serveer warm.
Invriezen: De zoete aardappelpuree kan je invriezen.

Nutrition

energie: 651kcal | koolhydraten: 65g | eiwitten: 32g | vetten: 31g | waarvan verzadigde vetzuren: 7g | natrium: 590mg | vezels: 16g | waarvan suiker: 18g
Wil jij graag meer recepten?Download ons gratis mini meal prep kookboek
Tags: No tags

Comments are closed.