
Porties: 1 persoon
calorieën: 651kcal
Ingrediënten
- 125 g kabeljauw
- 150 g zoete aardappel
- 100 g wortelen
- 100 g pastinaak
- 2 el margarine je hebt op 2 verschillende momenten margarine nodig dus lees eerst het recept na
- 1 el bruine suiker
- 20 g amandelpoeder
- 5 g kokosschilfers
- 15 g mosterd
- scheut melk
- peper, zout, cayennepeper, paprikapoeder, kerriekruiden, tijm
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Schil de zoete aardappel en snijd in gelijke stukken. Kook gaar in een kookpot.
- Schil de wortelen en snijd dikke wortelen in twee. Schil de pastinaak en snijd deze in fijne repen.
- Meng de margarine met bruine suiker, peper, zout, cayennepeper, paprikapoeder, kerriekruiden en tijm.
- Smeer de wortelen en pastinaak in met het margarine-kruidenmengsel. Plaats de wortelen gedurende 20 tot 30 minuten in een voorverwarmde oven.
- Meng de margarine met het amandelmeel en de mosterd. Smeer de kabeljauw hiermee in en werk af met kokosschilfers.
- Plaats de kabeljauw voor 8 minuten in de oven tot ze gaar is.
- Pureer de zoete aardappelen met melk, mosterd en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Bewaren: Bewaar in de koelkast.
Opwarmen: Warm op in de microgolfoven. Bereid de kabeljauw à la minute (het margarine-amandelmengsel kan je wel meal preppen).
Serveren: Serveer warm.
Invriezen: De zoete aardappelpuree kan je invriezen.
Nutrition
energie: 651kcal | koolhydraten: 65g | eiwitten: 32g | vetten: 31g | waarvan verzadigde vetzuren: 7g | natrium: 590mg | vezels: 16g | waarvan suiker: 18g
Wil jij graag meer recepten?Download ons gratis mini meal prep kookboek