Vegetarische lasagne

Vegetarische lasagne

Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Bewaartijd: 3 dagen
Totale tijd: 1 uur
Porties: 1 personen
calorieën: 505kcal

Ingrediënten

  • 0,5 stuk prei
  • 0,5 stuk courgette
  • 200 ml tomatenpassata
  • 40 g lasagnebladeren
  • 60 g ricotta
  • 25 ml room
  • 25 g geraspte kaas
  • 1 el olie
  • nootmuskaat peper, zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Snijd de prei fijn. Snijd dunne plakken van de pastinaak. Je doet dit best met de dunschiller. Het overschot van de pastinaak kan je in fijne blokjes snijden.
  • Verhit olie in een pan. Bak de prei en blokjes pastinaak. Haal van het vuur en meng hieronder ricotta, room en de helft van de geraspte kaas. Kruid met peper, zout, nootmuskaat.
  • Bouw de lasagne op. Begin met een laag prei-ricottamengsel, dan lasagnebladeren, tomatensaus, pastinaak, lasagnebladen, prei-ricotta, pastinaak. Strooi geraspte kaas hierover.
  • Plaats 30 minuten in een voorverwarmde oven.
Vegetarisch: Dit recept is vegetarisch.
Vegan: Vervang kaas, room en ricotta door een vegan alternatief.
Bewaren: Bewaar in de koelkast.
Opwarmen: Warm op in de microgolfoven of oven.
Invriezen: Dit recept kan je invriezen.

Nutrition

energie: 505kcal | koolhydraten: 49g | eiwitten: 21g | vetten: 27g | waarvan verzadigde vetzuren: 10g | natrium: 445mg | vezels: 4g | waarvan suiker: 12g
Wil jij graag meer recepten?Download ons gratis mini meal prep kookboek
Tags: No tags

Comments are closed.