Tomaat garnaal met kokosroom en limoen

Tomaat garnaal met kokosroom en limoen

Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Bewaartijd: 3 dagen
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 1 personen
calorieën: 535kcal

Ingrediënten

  • 200 g tomaat
  • 200 g aardappel
  • 125 g gepelde garnalen
  • 1 stuk limoen
  • 50 ml kokosroom
  • 1 el mayonaise
  • verse koriander
  • peper, zout, paparikapoeder, bieslook, gember

Instructies

  • Schil de aardappelen en snijd in acht gelijke stukken. Zet ze onder in water en breng aan de kook. Kook de aardappelen gaar.
  • Snijd het hoedje van de tomaat eraf en hol deze uit met een lepel.
  • Meng de garnalen met limoensap, kokosroom. Breng op smaak met peper, zout, paparikapoeder, gember. Snijd de koriander fijn en voeg ook deze toe aan de garnalen.
  • Meng de aardappelen met mayonaise. Kruid met peper, zout en bieslook.
Vegetarisch: Vervang de garnalen door 50 g quinoa en 100 g geraspte wortelen. Kook de quinoa gaar en meng hieronder de wortelen.
Vegan: Vervang de garnalen door 50 g quinoa en 100 g geraspte wortelen. Kook de quinoa gaar en meng hieronder de wortelen.
Bewaren: Bewaar in de koelkast.
Opwarmen: Dit gerecht eet je koud.
Serveren: Serveer koud.

Nutrition

energie: 535kcal | koolhydraten: 43g | eiwitten: 32g | vetten: 21g | waarvan verzadigde vetzuren: 3g | natrium: 1152mg | vezels: 7g | waarvan suiker: 7g
Heb je dit recept geprobeerd?Deel je foto en tag @bibi_antwerpen
Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *