Tarte tatin van wortel –

Tarte tatin van wortel

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Bewaartijd: 3 dagen
Totale tijd: 45 minuten
Porties: 1 personen
calorieën: 607kcal

Ingrediënten

  • 3 stuks wortel
  • 0,5 stuk paprika
  • 20 g walnoten
  • 50 g geitenkaas
  • 60 g bladerdeeg
  • 0,5 el honing
  • 0,5 el balsamicoazijn
  • 1 el margarine
  • zout, verste tijm

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Schil de wortelen en snijd in twee. Snijd de paprika in fijne blokjes.
  • Smelt boter in de pan. Voeg de wortelen en tijm toe. Bak de wortelen aan alle kanten bruin. Meng hieronder honing, zout en balsamico azijn.
  • Leg de wortelen op de bodem van een taartvorm. Leg hierop het bladerdeeg. Prik gaatjes in het bladerdeeg.
  • Bak 30 – 40 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Leg daarna een bord op de bakvorm en draai het om zodat de tarte tatin mooi uit de bakvorm komt.
  • Werk de tarte tatin af met walnoten, geitenkaas en blokjes paprika.
Vegetarisch: Dit recept is vegetarisch.
Bewaren: Bewaar in de koelkast.
Opwarmen: Warm op in de oven.
Serveren: Serveer warm of koud.
Invriezen: Dit recept kan je invriezen maar zonder de walnoten en geitenkaas.

Nutrition

energie: 607kcal | koolhydraten: 45g | eiwitten: 12g | vetten: 43g | waarvan verzadigde vetzuren: 12g | natrium: 401mg | vezels: 5g | waarvan suiker: 12g
Wil jij graag meer recepten?Download ons gratis mini meal prep kookboek
Tags: No tags

Comments are closed.