Tarte tatin van wortel –

Tarte tatin van wortel

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Bewaartijd: 3 dagen
Totale tijd: 45 minuten
Porties: 1 personen
calorieën: 477kcal

Ingrediënten

  • 3 stuks wortel
  • 1 el margarine
  • 1 takje verse tijm
  • 0,5 el balsamicoazijn
  • 0,5 el honing
  • 60 g bladerdeeg
  • zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Schil de wortelen en snijd in twee.
  • Smelt boter in de pan. Voeg de wortelen en tijm toe. Bak de wortelen aan alle kanten bruin. Meng hieronder honing, zout en balsamico azijn.
  • Leg de wortelen op de bodem van een taartvorm. Leg hierop het bladerdeeg. Prik gaatjes in het bladerdeeg.
  • Bak 30 – 40 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Leg daarna een bord op de bakvorm en draai het om zodat de tarte tatin mooi uit de bakvorm komt.
Vegetarisch: Dit recept is vegetarisch.
Vegan: Koop vegan bladerdeeg en vervang de honing door ahornsiroop.
Bewaren: Bewaar in de koelkast.
Opwarmen: Warm op in de oven.
Serveren: Serveer warm of koud.

Nutrition

energie: 477kcal | koolhydraten: 45g | eiwitten: 6g | vetten: 31g | waarvan verzadigde vetzuren: 8g | natrium: 523mg | vezels: 4g | waarvan suiker: 12g
Heb je dit recept geprobeerd?Deel je foto en tag @bibi_antwerpen
Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *