
Porties: 1 personen
calorieën: 247kcal
Ingrediënten
- 60 g bruine rijst
- 200 ml water
- 100 g komkommer
- 2 stuk norivel
- 1 el sushi azijn
- 1 el sojasaus
Instructies
- Kook de rijst gaar. Breng de sushi azijn met zout aan de kook.
- Verwijder de zaadlijsten uit de komkommer en snijd de komkommer in lange repen (dezelfde breedte als het norivel).
- Meng de warme sushi azijn onder de warme rijst. Laat afkoelen.
- Vul een norivel voor de helft met rijst. Leg de komkommer op de rijst. Rol de sushi op, smeer de rand van het norivel in met water. Snijd de sushi in repen van 2 cm.
Variatiemogelijkheden: Je kan ook andere groenten gebruiken. Heb je nog diepvries avocado? Die is hier ook lekker bij.
Vegetarisch: Dit recept is vegetarisch.
Vegan: Dit recept is vegan.
Bewaren: Bewaar in de koelkast.
Serveren: Serveer koud met sojasaus.
Nutrition
energie: 247kcal | koolhydraten: 52g | eiwitten: 6g | vetten: 1g | waarvan verzadigde vetzuren: 1g | natrium: 580mg | vezels: 2g | waarvan suiker: 2g
Wil jij graag meer recepten?Download ons gratis mini meal prep kookboek