Starten met meal preppen dankzij deze 3 recepten

Starten met meal preppen dankzij deze 3 recepten

Starten met meal preppen

Starten met meal preppen, het klinkt misschien moeilijk, maar dat is het absoluut niet en dat willen wij laten zien met deze blog. Daarnaast zal je dankzij meal preppen tijd besparen, minder stress hebben en gezond eten. Alleen maar voordelen toch?

Meal preppen wat is dat?

Meal preppen, een term die niet echt een sexy bijklank heeft. Je denkt hierbij misschien aan rijst, broccoli en kip. Kortom droge voeding in een potje om gezond te eten. Bij BIBI willen we meal preppen wel sexy maken, want het is gewoon zo handig wanneer je een druk leven hebt. En het kan zoooo lekker zijn, beloofd! Wanneer je naar onder scrollt zal je het wel zien ;-). 

Meal preppen is vrij vertaald het voorbereiden van maaltijden. 

En eigenlijk zo simpel is het ook: je maakt op één moment meerdere maaltijden die je op een later tijdstip kan opeten. 

Als diëtiste vind ik het heel belangrijk dat je een goede balans vindt tussen gezond eten en genieten. Dankzij meal preppen leg je alvast een goede basis. Los van het feit dat de recepten van BIBI eigenlijk al gewoon super lekker zijn, komt er met die gezonde basis ook meer ruimte voor iets extra.

Tijd besparen, minder stress en gezond eten, alleen maar voordelen

Oke, meal preppen kan lekker zijn, maar waarom zou ik het doen? Dankzij meal preppen zal je tijd besparen, minder stress hebben en gezonder eten. Zoveel voordelen, waarom niet meteen starten?

Tijd besparen

Door te meal preppen ga je multitasken. Je maakt niet alleen enkele maaltijden tegelijkertijd, je moet ook maar 1 keer afwassen en de keuken opruimen.

Gezond en gevarieerd eten

Door te meal preppen maak je een planning voor enkele dagen. Hierdoor ga je gezond en gevarieerd eten, want je gaat afwisselen. Als je elke dag moet koken, is er altijd een risico dat er een afhaalmaaltijd op je bord belandt, omdat je geen zin meer had om te koken. Uiteraard is het niet erg om af en toe te genieten van een afhaalmaaltijd, maar wanneer je dit elke dag voor hebt, zal jij je op lange termijn waarschijnlijk niet goed voelen.

Minder stress

Elke dag koken levert altijd stress op, want er staat altijd wel iets op de planning dat je nog moet doen. Zeker wanneer je een druk leven hebt. Als je op voorhand gekookt hebt, staat al je eten al klaar. Je moet dus niet meer elke dag koken en dat zal voor heel wat minder stress zorgen.

Klaar om te starten met meal preppen? Koken maar!

Nu je bovenstaande voordelen hebt gelezen, kan je waarschijnlijk niet wachten om te starten met meal preppen en koken. Daarom hebben we 3 gemakkelijke, lekkere en gezonde meal prep recepten.

Je kan deze perfect alle 3 tegelijk maken. Start met het stoofvlees want dit is een stoofgerecht dus moet enkele uurtjes pruttelen. Maak daarna de scampi diabolique, want ook deze saus moet even pruttelen. Terwijl de saus van de scampi pruttelt, kan je de wok maken. 

Stoofvlees

Stoofvlees, een Belgische klassieker die je kan meal preppen. Voor dit gerecht heb je wel een beetje geduld nodig. Reken toch 2 à 3 uurtjes dat dit gerecht moet stoven. Het stoven zorgt ervoor dat het vlees heerlijk mals wordt. 

Een ideaal gerecht om ondertussen de twee onderstaande gerechten te bereiden.

Scampi diabolqiue

Scampi diabolique

Scampi diabolique is een lekker en gezond recept dat je perfect op voorhand kan klaarmaken.

De saus heb je op 1 2 3 gemaakt en kan je perfect invriezen (maak dus een grote portie zodat je er lang van kan genieten). In dit recept combineren we de scampi diabolique met stokbrood maar je kan dit ook met aardappelen, rijst, pasta, … eten.

Wok met chinese kool en tofu

Wok met chinese kool en tofu, een heerlijk vegetarisch gerecht dat je kan meal preppen. We know, tofu heeft niet altijd een goede reputatie. Tot voor kort at ook Hellen dit nooit, maar Katrien spoorde aan om toch eens een recept hiermee te maken.

En zo geschiedde, met een goede marinade wordt tofu overheerlijk. Zeker in combinatie met lekkere groenten, kruiden en smaakmakers.

Hoelang kan ik deze recepten bewaren?

Een meal prep bewaren daarover krijgen we de meeste vragen. Je wil immers niet ziek worden van je eigen gerechten maar wel genieten van lekkere, gezonde maaltijden. Je kan bovenstaande gerechten allemaal minstens 3 dagen in de koelkast bewaren. De wok met tofu kan je zelfs 4 dagen bewaren. Het stoofvlees en de saus van de scampi diabolique kan je ook perfect invriezen. Maak meteen een grote portie zodat je er nog langer van kan genieten.

Hoe je de gerechten opnieuw opwarmt? Dat vind je terug in elk recept.

Smaakt dit naar meer?

Tags: No tags

Comments are closed.