Spitskoolpakketjes

Spitskoolpakketjes

Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Bewaartijd: 2 dagen
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 1 personen
calorieën: 583kcal

Ingrediënten

  • 150 g rivierkreeftjes
  • 100 g erwten diepvries
  • 0,5 stuk limoen
  • 0,25 stuk spitskool
  • 0,5 teentje look
  • 0,5 stuk ui
  • 0,5 el rode curry
  • 60 g bruine rijst
  • 1 el olie

Instructies

  • Bereid de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Laat de doperwten en scampi’s ontdooien.
  • Haal de bladeren van de spitskool eraf (zorg dat ze heel blijven zodat je ze goed kan oprollen). Kook de spitskoolbladeren kort (2 minuten) in kokend water.
  • Snipper de ui en look fijn. Snijd de scampi’s in stukken.
  • Bak de ui, look, erwten en scampi’s in de pan. Voeg de rijst toe. Smaak af met rode curry en limoen.
  • Leg de spitskoolbladeren open, leg het scampimengsel erop en vouw toe tot een pakketje.
Variatiemogelijkheden: De spitskoolbladeren die te klein zijn om pakketjes van te maken kan je mee in de soep verwerken.
Vegetarisch: Vervang de scampi’s door falafel.
Bewaren: Bewaar in de koelkast.
Opwarmen: Warm op in de microgolfoven.
Serveren: Je kan dit gerecht warm of koud eten.
Invriezen: Je kan de rijst met rivierkreeftjes invriezen.

Nutrition

energie: 583kcal | koolhydraten: 71g | eiwitten: 42g | vetten: 14g | waarvan verzadigde vetzuren: 2g | natrium: 1186mg | vezels: 9g | waarvan suiker: 9g
Wil jij graag meer recepten?Download ons gratis mini meal prep kookboek
Tags: No tags

Comments are closed.