
Porties: 1 personen
calorieën: 583kcal
Ingrediënten
- 150 g rivierkreeftjes
- 100 g erwten diepvries
- 0,5 stuk limoen
- 0,25 stuk spitskool
- 0,5 teentje look
- 0,5 stuk ui
- 0,5 el rode curry
- 60 g bruine rijst
- 1 el olie
Instructies
- Bereid de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Laat de doperwten en scampi’s ontdooien.
- Haal de bladeren van de spitskool eraf (zorg dat ze heel blijven zodat je ze goed kan oprollen). Kook de spitskoolbladeren kort (2 minuten) in kokend water.
- Snipper de ui en look fijn. Snijd de scampi’s in stukken.
- Bak de ui, look, erwten en scampi’s in de pan. Voeg de rijst toe. Smaak af met rode curry en limoen.
- Leg de spitskoolbladeren open, leg het scampimengsel erop en vouw toe tot een pakketje.
Variatiemogelijkheden: De spitskoolbladeren die te klein zijn om pakketjes van te maken kan je mee in de soep verwerken.
Vegetarisch: Vervang de scampi’s door falafel.
Bewaren: Bewaar in de koelkast.
Opwarmen: Warm op in de microgolfoven.
Serveren: Je kan dit gerecht warm of koud eten.
Invriezen: Je kan de rijst met rivierkreeftjes invriezen.
Nutrition
energie: 583kcal | koolhydraten: 71g | eiwitten: 42g | vetten: 14g | waarvan verzadigde vetzuren: 2g | natrium: 1186mg | vezels: 9g | waarvan suiker: 9g
Wil jij graag meer recepten?Download ons gratis mini meal prep kookboek