Sinaasappelmuffin

Sinaasappelmuffin

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Bewaartijd: 3 dagen
Totale tijd: 35 minuten
Porties: 1 personen
calorieën: 265kcal

Ingrediënten

  • 0,25 stuk sinaasappel
  • 25 g havervlokken
  • 0,5 stuk eieren
  • 12,5 g boter
  • 5 g suiker
  • 1 g bakpoeder
  • 1 cm gember

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de havervlokken in een blender en mix ze tot meel.
  • Rasp de schil van de sinaasappel. Let op: rasp niet tot het wit ziet, want dat geeft een bittere smaak.
  • Pers de sinaasappel uit. Schil de gember en rasp de gember fijn.
  • Meng het ei, de suiker, het havermeel, sinaassap, sinaaszeste, de gember en het bakpoeder tot een glad mengsel.
  • Vul muffinvormpjes met het deeg en laat ze 20 minuten bakken tot ze goudbruin zijn.
Variatiemogelijkheden: Let op met het sinaasappelsap. Heb je een grote sinaasappel voeg dan niet meteen al het sap toe want dan wordt het deeg te lopend.
Vegetarisch: Dit recept is vegetarisch.
Vegan: Vervang ei door appelmoes en boter door margarine.
Bewaren: Bewaar in de koelkast.
Serveren: Serveer als ontbijt met yoghurt en fruit of eet 2 muffins.
Invriezen: Dit recept kan je invriezen.

Nutrition

energie: 265kcal | koolhydraten: 29g | eiwitten: 7g | vetten: 14g | waarvan verzadigde vetzuren: 7g | natrium: 233mg | vezels: 4g | waarvan suiker: 10g
Wil jij graag meer recepten?Download ons gratis mini meal prep kookboek
Tags: No tags

Comments are closed.