Scampiburger

Scampiburger met fruitsalsa

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Bewaartijd: 3 dagen
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 1 persoon
calorieën: 443kcal

Ingrediënten

Scampiburger

  • 100 g roze garnalen met look
  • 0,5 stuk lente-ui
  • 0,5 stuk ei
  • 1 stuk hamburgerbroodje
  • 1 el chilisaus
  • 1 el paneermeel
  • 1 el olie
  • peper, zout, dragon

Fruitsalsa

  • 1 stuk perzik
  • 50 g rode bessen
  • 0,25 stuk citroen
  • 0,25 stuk chilipeper
  • 1 el zure room

Instructies

Scampiburger

  • Doe de roze garnalen met ei, peper, zout, dragon, lente-ui en paneermeel in een blender. Mix dit zachtjes want er mogen nog stukken garnaal inzitten. Is het mengsel te nat? Doe er dan nog paneermeel bij. Maak bolletjes van het mengsel en duw deze plat tot een hamburger. Laat het opstijven in de koelkast.

Fruitsalsa

  • Snijd de perzik in blokjes, de chilipeper heel fijn. Pluk de rode besjes van het takje. Pers de citroen uit. Meng de perzik, chilipeper, rode besjes, citroensap en zure room onder elkaar.

Afwerking

  • Verhit olie in de pan en bak de scampiburger. Toast het hamburgerbroodje (of leg dit in de oven).
  • Smeer onderaan de burger chilisaus, leg hierop de scampiburger en werk af met de fruitsalsa.
Vegetarisch: Koop een vegetarische burger in plaats van zelf een scampiburger te maken.
Bewaren: Bewaar de hamburger en fruitsalsa in de koelkast.
Opwarmen: Warm de burger op de microgolfoven, oven of pan. Warm het hamburgerbroodje op in de toaster of oven.
Serveren: Serveer warm.

Nutrition

energie: 443kcal | koolhydraten: 45g | eiwitten: 30g | vetten: 16g | waarvan verzadigde vetzuren: 2g | natrium: 1141mg | vezels: 4g | waarvan suiker: 21g
Wil jij graag meer recepten?Download ons gratis mini meal prep kookboek
Tags: No tags

Comments are closed.