Rijstpap met braambessen

Rijstpap met braambessen

Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Bewaartijd: 3 dagen
Totale tijd: 45 minuten
Porties: 1 persoon
calorieën: 392kcal

Ingrediënten

  • 45 g dessertrijst
  • 250 ml halfvolle melk
  • 10 g bruine suiker
  • 125 g braambessen
  • kaneel

Instructies

  • Breng de melk aan de kook en voeg de bruine suiker en kaneel toe.
  • Indien de melk kookt voeg dan de rijst toe en zet op een lager vuur. Laat ongeveer 40 minuten verder pruttelen tot de rijst beetgaar is.
  • Serveer met braambessen.
Variatiemogelijkheden: Je kan ook saffraan gebruiken, het typische rijstpap specerij maar dit is vrij duur daarom maken wij het met kaneel.
Vegetarisch: Dit recept is vegetarisch.
Vegan: Vervang de melk door een plantaardig alternatief.
Bewaren: Bewaar in de koelkast.
Serveren: Serveer koud.

Nutrition

energie: 392kcal | koolhydraten: 73g | eiwitten: 12g | vetten: 6g | waarvan verzadigde vetzuren: 3g | natrium: 121mg | vezels: 4g | waarvan suiker: 33g
Wil jij graag meer recepten?Download ons gratis mini meal prep kookboek
Tags: No tags

Comments are closed.