Pompoenbrood –

ontbijten om mee te nemen

Pompoenbrood

Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Bewaartijd: 4 dagen
Totale tijd: 1 uur
Porties: 1 personen
calorieën: 577kcal

Ingrediënten

  • 100 g pompoen
  • 30 g dadels
  • 0,5 el pindakaas
  • 35 g havervlokken
  • 12,5 g bloem
  • 0,5 stuk eieren
  • 0,5 stuk appel
  • 12,5 g boter
  • 2,5 g bakpoeder
  • 1 el confituur
  • gember kruiden

Instructies

  • Grill de pompoen 15 minuten in een oven op 180°C.
  • Haal de pit uit de dadel en snijd in grove stukken en de appel in fijne blokjes.
  • Doe de dadels, appel, pindakaas en eieren in een blender. Mix tot een gladde massa. Doe daarna de pompoen erbij en mix verder. Voeg als laatste de havervlokken en boter toe en mix tot een glad mengsel.
  • Doe het mengsel in een mengkom en voeg bloem, bakpoeder, appel en gemberkruiden toe.
  • Bak 30 minuten in een oven van 180°C.
Variatiemogelijkheden: Serveer met een confituur naar keuze, je kan dit ook combineren met kaas of ander hartig beleg.
Vegetarisch: Dit recept is vegetarisch.
Vegan: Vervang de eieren en boter door een vegan alternatief.
Bewaren: Bewaar in een afgesloten bewaardoos.
Serveren: Serveer met confituur.
Invriezen: Je kan dit pompoenbrood invriezen. Snijd in stukken en vries in porties in.

Nutrition

energie: 577kcal | koolhydraten: 85g | eiwitten: 15g | vetten: 23g | waarvan verzadigde vetzuren: 9g | natrium: 468mg | vezels: 9g | waarvan suiker: 37g
Heb je dit recept geprobeerd?Deel je foto en tag @bibi_antwerpen
Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *