Pompelmoessalade

Pompelmoessalade

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Bewaartijd: 3 dagen
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 1 personen
calorieën: 641kcal

Ingrediënten

  • 50 g kropsla
  • 3 stuks wortel
  • 0,5 stuk avocado
  • 1 stuk pompelmoes
  • 100 g spek
  • 3 sneden volkoren brood
  • 1 el mosterd
  • 1 el margarine
  • salie

Instructies

  • Snijd de salie fijn. Pers een halve pompelmoes uit en meng de mosterd en salie eronder.
  • Snijd de andere helft van de pompelmoes in schijven (verwijder de schil, want deze is niet lekker).
  • Verwijder de schil en de pit van de avocado. Snijd in fijne schijven.
  • Bak het spek aan.
  • Rasp de wortel. Meng hier de sla, pompelmoes en spek onder.
  • Bak de bruine boterham aan in margarine en snijd hem daarna in blokjes.
  • Werk af met broodkorstjes, avocado en saus.
Vegetarisch: Vervang het spek door linzen.
Bewaren: Bewaar de saus en broodkorstjes in een apart potje. Zet alles in de koelkast.
Serveren: Serveer koud.

Nutrition

energie: 641kcal | koolhydraten: 60g | eiwitten: 30g | vetten: 33g | waarvan verzadigde vetzuren: 8g | natrium: 1781mg | vezels: 14g | waarvan suiker: 15g
Wil jij graag meer recepten?Download ons gratis mini meal prep kookboek
Tags: No tags

Comments are closed.