Plaattaart

Plaattaart

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Bewaartijd: 3 dagen
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 1 personen
calorieën: 644kcal

Ingrediënten

  • 80 g bladerdeeg
  • 50 g geitenkaas
  • 1 stuk groene paprika
  • 100 g kerstomaten
  • 1 stuk rode ui
  • 1 el balsamico azijn
  • 0,5 el olie
  • provençaalse kruiden, peper, zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Snijd de paprika in blokjes en de kerstomaten in twee. Snipper de rode ui fijn.
  • Fruit de ui in olie en kruid met peper, zout en provençaalse mix. Laat ongeveer 20 minuten zacht aanbakken. Voeg als laatste balsamico azijn toe.
  • Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat en prik gaatjes in het bladerdeeg. Bak het bladerdeeg al 5 minuten in een voorverwarmde oven.
  • Haal het bladerdeeg uit de oven. Verdeel ui over de bodem, leg hierop, kerstomaten en geitenkaas. Plaats 5 minuten in de oven.
  • Strooi als laatste de groene paprika erover.
Variatiemogelijkheden: Zin in vlees? Je kan gedroogde ham toevoegen.
Vegan: Koop vegan bladerdeeg en vervang de geitenkaas door een vegan alternatief.
Bewaren: Bewaar in de koelkast.
Opwarmen: Warm op in de oven.
Serveren: Serveer warm.

Nutrition

energie: 644kcal | koolhydraten: 42g | eiwitten: 16g | vetten: 46g | waarvan verzadigde vetzuren: 15g | natrium: 397mg | vezels: 2g | waarvan suiker: 5g
Wil jij graag meer recepten?Download ons gratis mini meal prep kookboek
Tags: No tags

Comments are closed.