Pita

Pita

Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Bewaartijd: 3 dagen
Totale tijd: 45 minuten
Porties: 1 personen
calorieën: 687kcal

Ingrediënten

  • 0,5 stuk komkommer
  • 1 stuk wortel
  • 25 g rucola
  • 0,5 teentje look
  • 0,5 el Griekse yoghurt
  • 0,5 el mayonaise
  • 2 stuks pitabroodjes

Gyros van kip

  • 125 g kip
  • 20 g tomatenconcentraat
  • 1 el olie
  • 0,25 stuk rode ui
  • 0,25 stuk look
  • 0,5 stuk rode paprika
  • oregano, tijm, paprikapoeder, cayennepeper, kippenkruiden, komijn, peper, zout

Instructies

Gyros van kip

  • Snijd de kip, paprika en ui in fijne reepjes. Pers de look fijn.
  • Meng alle ingrediënten met de kruiden en laat marineren in de koelkast.

Pita

  • Rasp de wortelen en snijd de komkommer fijn.
  • Bak de kippengyros.
  • Serveer de pitabroodjes.

Looksaus

  • Pers de teentjes look en meng ze onder de yoghurt en mayonaise.
Variatiemogelijkheden: Je kan de pita ook eten met andere groenten die je lekker vindt.
Vegetarisch: Vervang de gyros van kip door tofu reepjes.
Bewaren: Bewaar in de koelkast.
Opwarmen: Warm het vlees op in de microgolfoven.
Serveren: Serveer de pitabroodjes en het vlees warm.

Nutrition

energie: 687kcal | koolhydraten: 85g | eiwitten: 42g | vetten: 19g | waarvan verzadigde vetzuren: 2g | natrium: 1009mg | vezels: 7g | waarvan suiker: 10g
Wil jij graag meer recepten?Download ons gratis mini meal prep kookboek

Tags: No tags

Comments are closed.