Pita broodje met feta

Pita broodje met feta

Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 0 minuten
Bewaartijd: 3 dagen
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 1 personen
calorieën: 265kcal

Ingrediënten

  • 1 stuk pitabroodje
  • 2 stuk wortel
  • 30 g feta
  • 1 hand spinazie
  • 0,25 teen look
  • 0,25 stuk limoen
  • 3 stuk amandelen
  • 0,25 el olie
  • 0,5 el parmezaan
  • 1 el zure room

Instructies

  • Rasp de wortelen. Snijd de feta in kleine blokjes.
  • Doe de spinazie, look, het limoensap, de amandelen, olie, parmezaan en zure room in de blender. Mix alles tot een pesto. Meng de pesto, wortelen en feta onder elkaar.
  • Verhit de pitabroodjes in de oven of microgolfoven. Vul de pitabroodjes met de wortel, feta en spinaziepesto.
Variatiemogelijkheden: Je kan ook groene pesto uit de winkel gebruiken. Kies volkoren- of groentenpitabroodjes.
Vegetarisch: Dit recept is vegetarisch.
Vegan: Vervang in de pesto de parmezaan en zure room door edelgistvlokken en vervang de feta door een vegan versie.
Bewaren: Bewaar in de koelkast.
Opwarmen: Warm de pitabroodjes à la minute op.

Nutrition

energie: 265kcal | koolhydraten: 35g | eiwitten: 11g | vetten: 9g | waarvan verzadigde vetzuren: 5g | natrium: 669mg | vezels: 2g | waarvan suiker: 2g
Wil jij graag meer recepten?Download ons gratis mini meal prep kookboek
Tags: No tags

Comments are closed.