Pastasalade met tonijn –

Pastasalade met tonijn en venkel

Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Bewaartijd: 3 dagen
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 1 personen
calorieën: 499kcal

Ingrediënten

  • 60 g volkoren penne
  • 0,5 stuk sjalot
  • 0,5 stuk venkel
  • 0,25 blik perziken op siroop
  • 60 g kerstomaten
  • 50 g rucola
  • 125 g tonijn in blik op eigen nat
  • 1 el Griekse yoghurt
  • 1 el olie
  • dille, peper, zout

Instructies

  • Verwijder de harde onderkant van de venkel en de bovenste takjes van de venkel. Snijd de venkel in twee en daarna in fijne blokjes.
  • Snijd de kerstomaten in twee.
  • Laat de perzik op siroop uitlekken, snijd in fijne stukken.
  • Kook de pasta gaar in kokend water.
  • Verhit olie in een pan. Bak sjalot, venkel en kruid met peper, zout.
  • Doe de gaar gekookte pasta in een mengkom en voeg de sjalot, venkel toe. Voeg de kerstomaten, perzik, dille, Griekse yoghurt, tonijn en rucola toe. Meng als goed onder elkaar.
Vegetarisch: Vervang de tonijn door gemarineerde tofu blokjes.
Vegan: Vervang de Griekse yoghurt door een plantaardige yoghurt en tonijn door gemarineerde tofu blokjes.
Bewaren: Bewaar in de koelkast.
Opwarmen: Warm op in de microgolfoven.
Serveren: Serveer warm of koud.

Nutrition

energie: 499kcal | koolhydraten: 58g | eiwitten: 38g | vetten: 13g | waarvan verzadigde vetzuren: 1g | natrium: 392mg | vezels: 10g | waarvan suiker: 9g
Heb je dit recept geprobeerd?Deel je foto en tag @bibi_antwerpen
Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *