Ontbijttaart

Ontbijttaart

Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Bewaartijd: 3 dagen
Totale tijd: 35 minuten
Porties: 1 personen
calorieën: 366kcal

Ingrediënten

  • 50 g frambozen diepvries
  • 0,25 stuk banaan
  • 90 g platte kaas
  • 40 g havervlokken
  • 10 g honing
  • 0,5 el olie
  • 0,5 blaadje gelatine
  • 4 g vanillesuiker

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Prak de banaan fijn. Meng de havermout, olie, honing en banaan.
  • Bekleed een cake- of taartvorm met bakpapier of boter en verdeel er het havermoutmengsel over. Druk goed aan en zorg dat de hele bodem bedekt is. Zet 15 min. in de voorverwarmde oven. Haal de vorm uit de oven en laat afkoelen.
  • Laat de gelatine weken in koud water. Wring de gelatine uit en verwarm in de microgolfoven tot die vloeibaar is. Meng de platte kaas en vanillesuiker goed onder elkaar en voeg de gelatine toe.
  • Voeg de helft van de frambozen aan de yoghurt toe. Verdeel over de taartbodem. Strooi de overige frambozen vanboven op de taart.
  • Bewaar in de koelkast zodat de gelatine kan opstijven.
Vegetarisch: Dit recept is vegetarisch.
Vegan: Vervang de platte kaas door een plantaardig alternatief en de gelatine door agar agar. Vervang de honing door agavesiroop.
Bewaren: Bewaar is in de koelkast.
Serveren: Dit gerecht eet je koud.

Nutrition

energie: 366kcal | koolhydraten: 56g | eiwitten: 14g | vetten: 11g | waarvan verzadigde vetzuren: 3g | natrium: 55mg | vezels: 8g | waarvan suiker: 23g
Heb je dit recept geprobeerd?Deel je foto en tag @bibi_antwerpen
Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *