
Porties: 1 personen
calorieën: 576kcal
Ingrediënten
- 50 g wortel
- 100 g maïs
- 50 g erwten diepvries
- 0,5 stuk ui
- 60 g volkoren basmati rijst gedroogd
- 2 stuk eieren
- 1 el sojasaus
- 1 el sesamolie
- peper, zout, cayennepeper, nasi kruiden
Instructies
- Snipper de ui fijn en snijd de wortel in blokjes. Laat de maïs uitlekken en de erwtjes ontdooien.
- Kook de rijst gaar zoals aangegeven op de verpakking.
- Verhit de sesamolie in een wokpan. Voeg de ui, wortel, maïs en erwtjes toe. Kruid af met peper, zout, cayennepeper en sojasaus.
- Kluts de eieren en maak een roerei. Voeg de eieren en rijst bij de groenten en meng goed.
Variatiemogelijkheden: Je kan ook voorgesneden wokgroenten nemen. Of andere groenten toevoegen zoals paksoi, sojascheuten.
Vegetarisch: Dit recept is vegetarisch.
Vegan: Vervang de eieren door tofu.
Bewaren: Bewaar in de koelkast.
Opwarmen: Warm op in de microgolfoven of de wokpan.
Serveren: Serveer warm.
Nutrition
energie: 576kcal | koolhydraten: 85g | eiwitten: 25g | vetten: 16g | waarvan verzadigde vetzuren: 4g | natrium: 843mg | vezels: 7g | waarvan suiker: 12g
Wil jij graag meer recepten?Download ons gratis mini meal prep kookboek