Macaroni met kaas en hesp-

Macaroni met kaas en hesp

Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Bewaartijd: 3 dagen
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 1 personen
calorieën: 668kcal

Ingrediënten

  • 150 g broccoli diepvries
  • 1 stuk prei
  • 100 g ham
  • 40 g volkoren penne
  • 7,5 g bloem
  • 7,5 g margarine
  • 175 ml melk
  • 25 g geraspte kaas
  • 1 el olie
  • 1 el paneermeel
  • peper zout, nootmuskaat

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Ontdooi de broccoli. Snijd de prei in halve ringen.
  • Verhit de olie en stoof de broccoli, prei en ham aan. Kook de penne zoals aangegeven op de verpakking.
  • kaassaus: Smelt de boter in een kookpot. Voeg de bloem toe en laat even sudderen, blijf ondertussen roeren. Voeg al roerend een scheut melk toe. Laat het mengsel indikken en voeg dan beetje bij beetje al roerend de rest van de melk toe. Neem de pot van het vuur als de saus is ingedikt. Voeg als laatste de helft van de kaas toe en kruid af met peper, zout en nootmuskaat.
  • Meng de penne, kaassaus, broccoli, ham en prei. Verdeel in een ovenvaste schaal. Strooi er geraspte kaas en paneermeel over. Plaats 10 minuten in de oven.
Vegetarisch: Vervang de ham door een vegetarisch alternatief.
Vegan: Vervang de ham door een vegan alternatief. Vervang de melk en kaas door een vegan alternatief.
Bewaren: Bewaar in de koelkast.
Opwarmen: Warm op in de microgolfoven of oven.
Serveren: Serveer warm.
Invriezen: Dit recept kan je invriezen.

Nutrition

energie: 668kcal | koolhydraten: 65g | eiwitten: 42g | vetten: 28g | waarvan verzadigde vetzuren: 9g | natrium: 1723mg | vezels: 8g | waarvan suiker: 17g
Heb je dit recept geprobeerd?Deel je foto en tag @bibi_antwerpen

Op zoek naar meer receptinspiratie?

Klik hier

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *