Loempia met rijst en curry

Loempia met rijst en curry

Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Bewaartijd: 3 dagen
Totale tijd: 45 minuten
Porties: 1 personen
calorieën: 518kcal

Ingrediënten

  • 40 g bruine rijst
  • 200 g paprika
  • 1 el olie
  • 1 el margarine
  • peper, zout, curry

Loempia

  • 1 vel brickdeeg
  • 100 g rivierkreeftjes
  • 100 g voorgesneden wokgroenten

Currysaus

  • 0,25 stuk appel
  • 0,25 stuk sjalot
  • 50 ml room
  • 5 g bouillon
  • 50 ml water
  • 50 ml witte wijn

Instructies

  • Kook de rijst gaar. Bak de paprika aan in een pan.
  • Loempia: Plooi een vel brickdeeg open. Leg de groenten en rivierkreeftjes hierin. Rol op tot het midden, plooi de zijkanten naar het midden en rol verder. Verhit olie in een pan en bak de loempia’s goudbruin.
  • Currysaus: Versnipper de sjalot. Snijd de appel in blokjes. Stoof de appel en sjalot in margarine. Bestrooi met currypoeder. Voeg witte wijn, bouillonblokje opgelost in water en room toe. Laat inkoken zodat de saus dikker wordt. Kruid met peper en zout.
  • Meng de rijst met paprika en currysaus.
Variatiemogelijkheden: Een loempia kan je maken met groenten die je zelf lekker vindt.
Vegetarisch: Laat de rivierkreeftjes weg en dit recept is vegetarisch.
Bewaren: Bewaar in de koelkast.
Opwarmen: Bak de loempia à la minute in de pan met olie en warm de rijst met curry op in een kookpot of microgolfoven.
Invriezen: Dit recept kan je invriezen.

Nutrition

energie: 518kcal | koolhydraten: 59g | eiwitten: 29g | vetten: 14g | waarvan verzadigde vetzuren: 3g | natrium: 917mg | vezels: 6g | waarvan suiker: 15g
Wil jij graag meer recepten?Download ons gratis mini meal prep kookboek
Tags: No tags

Comments are closed.