Libanese balletjes

Libanese balletjes

Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Bewaartijd: 3 dagen
Totale tijd: 35 minuten
Porties: 1 personen
calorieën: 554kcal

Ingrediënten

  • 200 g witte kool
  • 150 g varkens- en rundsgehakt
  • 1 el sesamzaad
  • 0,25 stuk chilipeper
  • 1 stuk libanees brood
  • 35 g Griekse yoghurt
  • 0,25 stuk citroen
  • 0,25 stuk look
  • 1 el boter
  • enkele blaadjes verse munt
  • komijn, ras el hanout, kaneel, paprikapoeder, peper, zout

Instructies

  • Snijd de chilipeper fijn. Snijd de witte kool in fijne reepjes.
  • Meng het gehakt in een mengkom met alle kruiden, de chilipeper en rol tot balletjes.
  • Rol de balletjes in het sesamzaad. Verhit boter in een pan en bak de balletjes op een hoog vuur, indien ze krokant zijn laat de balletjes dan verder garen op een lager vuur.
  • Pers de look en snijd de munt fijn. Meng onder de yoghurt. Pers citroensap bij de yoghurt en kruid met peper en zout.
  • Serveer de balletjes met naanbrood, witte kool en yoghurtsaus.
Invriezen: Je kan de libanese balletjes en het naanbrood perfect invriezen.

Nutrition

energie: 554kcal | koolhydraten: 46g | eiwitten: 45g | vetten: 22g | waarvan verzadigde vetzuren: 9g | natrium: 499mg | vezels: 8g | waarvan suiker: 8g
Wil jij graag meer recepten?Download ons gratis mini meal prep kookboek
Tags: No tags

Comments are closed.