Lasagne met boerenkool

Lasagne met boerenkool

Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Bewaartijd: 3 dagen
Totale tijd: 1 uur
Porties: 1 personen
calorieën: 663kcal

Ingrediënten

  • 100 g kippengehakt
  • 0,5 stuk rode ui
  • 0,5 teentje look
  • 0,5 stuk prei
  • 75 g boerenkool
  • 20 g tomatenconcentraat
  • 100 g tomaten in blokjes
  • 50 ml tomatenpassata
  • 25 ml rode wijn
  • 75 g ricotta
  • 50 g lasagnevellen
  • 10 g parmezaanse kaas
  • enkele druppels tabasco
  • 1 el olie
  • rozemarijn, oregano, peterselie, peper, zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Pel de rode ui en snipper deze fijn. Pel de look en plet deze.
  • Snijd de prei in ringen en de boerenkool fijn.
  • Verhit olie en stoof de ui en look. Voeg het kippengehakt toe. Doe daarna de oregano en peterselie erbij. Voeg de tomatenpuree toe en laat het meebakken. Schenk de rode wijn erbij, laat de rode wijn verdampen en laat dit deels inkoken. Doe de tomatenblokjes en passata erbij. Kruid met peper, zout en enkele druppels tabasco.
  • Stoof de prei en boekenkool aan in olie. Kruid met peper en zout. Neem de pot van het vuur en meng de ricotta onder de groenten.
  • Bouw de lasagne op: leg eerst een laag saus en daar de lasagnevellen erop. Daarna terug tomatensaus – lasagnevel – groenten-ricottamengsel – tomatensaus – groenten-ricottamengsel en werk af met parmezaan. Plaats 30 minuten in een voorverwarmde oven.
Vegetarisch: Vervang het gehakt door quorn.
Vegan: Vervang het gehakt door quorn. Vervang de ricotta en parmezaanse kaas door vegan alternatieven.
Bewaren: Bewaar in de koelkast.
Opwarmen: Warm op in de microgolfoven.
Serveren: Serveer warm.
Invriezen: Dit gerecht kan je invriezen.

Nutrition

energie: 663kcal | koolhydraten: 53g | eiwitten: 40g | vetten: 32g | waarvan verzadigde vetzuren: 11g | natrium: 492mg | vezels: 5g | waarvan suiker: 10g
Wil jij graag meer recepten?Download ons gratis mini meal prep kookboek
Tags: No tags

Comments are closed.